Forside
>
 Butik 
>
 Køkkenudstyr
>
Stegepander

Stegepander af rent stål, uden syntetiske belægninger.

Vi fører koldpressede stålpander og nogle spændende varmpressede typer, som ikke vejer så meget og derfor er lettere at håndtere. Derudover fører vi en type pander som er decideret smedede og har et helt unikt udtryk.

Alle vores stegepander er uden teflon eller andre syntetiske belægninger, derfor skal de brunes af på gammeldags manér, før brug.

Første gang du bruger panderne:
Rens grundigt med sæbe eller soda og kog gerne en gang vand op i panden.

Skyl panden grundigt og tør den helt op, evt. ved at give den lidt varme efter aftørring.
Herefter skal panden smørres ind i et helt tyndt lag olie og varmes grundigt op på et blus eller i ovnen. Olien fordeles bedst med et stykke køkkenrulle eller lign., hvorefter overskydende olie tøres væk med et rent stykke. Temperaturen under opvarmningen skal nå et punkt hvor olien bruner panden og en lang afkøling er at foretrække. Voldsom varme og "afbrænding" af olien, samt lynafkøling giver ikke optimale resultater.

 

Se evt. denne video for den ultimative brunering af din pande!

Du opnår helt udmærkede resultater ved en enkelt eller få gentagelser.

Når denne proces er færdig har panden en naturlig non-stick belægning og rustbeskyttelse.
Undgå herefter at bruge sæbe på panden igen! Belægningern bliver bedre og bedre over tid, men ødelægges af opvaskemiddel eller hvis panden efterlades våd i et skab.
I gamle dage brugte man svinetælle, men hørfrøolie er det oftest anbefalede. Kokosolie og ghee er også eksempler på andre gode olier til brunering af pander.

 

Bemærk at meget syreholdige fødevarer, som fx tomatsovs kan opløse oliebelægningen og kan resultere i afsmag. Derfor bør fx tomatsovs eller retter med citron kun anvendes på panderne ved kort tilberedningstid. Alternativt anbefales tilberedning i rustfrit køkkengrej.